Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Horcruxok

2009.08.16

                                                                Harry Potter és a Halál Ereklyéi

 

                  A Halál Ereklyéi sok olyan titokról rebbenti le a fátylat, ami ráégóta motoszkál bennünk.  Ki is Dumbledore?

Hogy haltak meg Harry szülei?

Mik is azok a horcruxok? Hol vannak?

Ki hal meg a csata végén?

        Nos szépen sorban mindenre megkapjuk a választ a könyvben, miközben új kérdések is felvetülnek: Mik azok a Halál Ereklyéi? Mi köze van  ehhez Harrynek?          Dumbledore a kor legnagyobb varázslója mindig tehetsége és bölcsessége teljében jelenik meg, soha senki nem kételkedik igazában, Harry mindig elfogadja, amit Ő állít. Öt teljes éven át  akkor azonban Dumbledore-hosszú hallgatás után-nyíltan beszél Harryvel. Elmeséli neki mindazt, amit öt éven át titkolt előle.

Harry hite meginog az igazgatójában, de még ekkor sem feltételezi, hogy neki akarna ártani.A hetedik kötet azonban végérvényesn megfesti a képet, ami a valódi Dumbledore-t ábrázolja.Harry eleve dühös, amiért az igazgató képes volt otthagyni, egyedül a világban. Megszűnt létezni , azaz ember, aki a teljes bizalom szobra volt számára. Más felől dühös volt rá, mert minden szó nélkül otthagyta. Harry csak azt tudja, feladata van, de nincs kire támaszkodjon. Még ott Dumbledore temetésén megfogadj, megkeresi az ereklyéket, amiért az igazgató az életét adta. Ebben csatlakoznak hozzá barátai, Ron, Hermione de az csak később válik számukra világossá, hogy Harry vaktában keresgél. Nincs terve csak az érzéseire próbál hagyatkozni, sokszor sikertelenül. Miután Dumbledore hagyatéka megfelelő kezekbe kerül- Ron megkapja az önoltót, Hermione a könyvet, és Harry az aranycikeszt-, a három barát kénytelen lesz elhagyni az Odút, és megkezdődik számukra a kalandokban, és életveszélyben bővelkedő utazás. Dumbledorról sokáig csak a szuperlativuszokban esik szó. Ő a megtestesült tökéletesség, bölcsesség, az egyetlen akitől Voldemort fél. Azt azonban senki nem tudja mi lapul ennek az embernek a lelkében.

Rita Vitrol, az egyik legcsípősebb nyelvű újságíró, már könyvíró egy olyan kötetet jelentet meg, ami merőben más fénybe mutatja meg a kor legnagyobb mágusát. Egy esendő tragédiákkal teletűzdelt életű fiú, aki tudatában van zseniális képességeinek, és ezeket igyekszik használni. Nagyra törő terveket akar, uralmat a muglik felett, sötét gondolatai vannak. Egy időben összeáll Gellert Grinelwalddal, de a barátságnak egy családi tragédia vet véget: meghal Albus húga: Ariana. Albus ekkor összeveszik testvérével, Aberforth-tal is, majd hosszú időre eltűnik. Később mint Roxforti tanár, majd igazgató tűnik fel. Nyílt titok azonban , hogy később Albus megvív egykori barátjával